NYHED

Aprilsnar: Thy-Mors Energi indfører sporhunde til fejlsøgning på kabler

 

01/04/2021

Det seneste års tid har Thy-Mors Energi deltaget i et EU forskningsprojekt, hvor muligheden for at anvende specialiserede sporhunde er blevet undersøgt.  

Efter samarbejde med det svenske firma Aktiv Ström har vi nu fundet ud af, at Golden Retrievers er utrolig velegnet til formålet. Da vores hunde skal fungere i et beredskab, har vi kigget meget på, hvordan politiet træner deres hunde med sportræning, leg og belønning, så vi får nogle harmoniske hunde, der også kan fungere som familiehunde. I Sverige har projektet været kørt på forsøgsbasis over en periode på ca. 6 år med udelukkende gode resultater. Det er videnskabeligt bevist, at hundene via deres gode snuder kan snuse sig frem til de enzymer der frigives, når kobberet og aluminiummet i et brudt kabel kommer i direkte berøring med jord. Hundene arbejder meget effektivt og kan således hurtigere lokalisere kabelbruddet, end vores teknikere.  

Vi ved, at der kommer til at være en indkøringsproces og en masse træning. De medarbejdere der skal indgå i vores nye hundeberedskab, skal derfor på et hundeførerkursus. Her skal de lære, hvordan de kan forvente, at hundene reagerer i de særlige situationer, de vil blive udsat for.  

Vi glæder os til, at de nye hunde bliver en del af vagttjenesten. 

Se uddrag fra interview med Teknisk chef Kristian Tilsted og mød vores nye hund Aslan på Facebook. 

ANDRE NYHEDER

Telenor åbner ballet for thy- og morsingboerne

31/05/2021

Bredbåndsløsninger fra Telenor kan fra sidst i juni tilvælges af fiberkunder i Thy og på Mors. Dette er et gigantisk skridt mod det frie valg på fibernettet, som i en årrække h ...

Thisted Kommune får lynhurtigt fibernet!

15/06/2020

Thisted Kommune opnår status som Gigabit-kommune senest ved udgangen af 2020. Dette står klart nu, hvor Thy-Mors Energi inkluderer Hurup by i den afsluttende etape af fiberudru ...

Grøn strøm kræver smarte systemer

07/02/2020

I 2019 kom 50% af elektriciteten fra vedvarende kilder som sol- og vindenergi, og det er er ny rekord. Aldrig har vores energiforsyning været grønnere.